Tom Schelfhout

Ik ben geboren en getogen in Ternat, meer bepaald in de landelijke deelgemeente Sint-Katherina-Lombeek. In april 2015 verhuisde ons gezinnetje naar het mooie Winksele. Onze integratie liep voorspoedig, want we werden lid van diverse lokale verenigingen en namen deel aan tal van leuke evenementen. Mijn echtgenote en ik hebben ons meteen ook actief ingezet voor de Ouderraad van GBS Toverveld. We voelen ons dan ook bijzonder goed thuis in Herent, Winksele-Delle en Veltem-Beisem.

Reeds van jongs af aan ben ik een overtuigd Vlaams-Nationalist, naar het voorbeeld van mijn grootvader die gemeenteraadslid was voor de Volksunie. Ik stapte in 2002 in de politiek om een lokale Vlaams-nationale beweging op poten te zetten in het vrij conservatieve Ternat. Met bijna 700 voorkeurstemmen, werd ik in 2006 voor de eerste keer verkozen in de gemeenteraad. Toen de N-VA in onze streek opgang maakte, trachtte ik in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 om samen met N-VA en CD&V de Lijst van de Burgemeester van de troon te stoten. Dat mislukte net, maar het was mij wel duidelijk dat mijn toekomst bij N-VA lag, de échte opvolger van de Volksunie. Mijn echtgenote en ik beslisten in 2014 om een huis te bouwen in Winksele, waardoor ik diende te stoppen als Ternats gemeenteraadslid.

Ik werk al ruim 17 jaar als auditor bij een Vlaamse grootbank, en beschik over heel wat kennis en ervaring in operationele processen en financiën. Andere interesses: veiligheid, onderwijs en sport.