Marleen Schouteden

Ik ben gehuwd met Bruno Boulanger, moeder van Stijn en Bram, oma van vier kleindochters, en sinds 31 december 1970 inwoner van de gemeente Herent. Als Stafhouder van de Balie van Leuven was ik in 1998 één van de oprichters van de Vereniging van Vlaamse Balies en nadien jarenlang bestuurder in de Orde van Vlaamse Balies. Nadat ik meer dan 20 jaar gezeteld heb als OCMW-raadslid, werd ik op 13 september 2011 schepen van jeugd, buitenschoolse opvang, gezin, bibliotheekwezen, plaatselijke tewerkstelling, vrijwilligerswerk en toerisme. Alhoewel mijn huidig mandaat beperkt is in tijd, was en is het nog steeds voor mij een zeer boeiende ervaring.

Sinds de verhuis naar de Kouter werd de dienstverlening van de bibliotheek gevoelig uitgebreid en wordt er werk gemaakt van de digitalisering van de uitleendienst. Kleuters en hun familie kunnen tijdens het weekend terecht in de speeltuin van de Hib-Hop aan het Wildemanspark. Twee nieuwe speelpleinen, in de Ellestraat te Winksele-Delle en in het Binnenhof te Veltem-Beisem worden aangelegd. De gronden aan de L. Van Veltemstraat zijn definitief verworven, zodat de scouts eindelijk met het ontwerp van hun lokalen kunnen beginnen. Voor jeugdhuis De Molotov is er een locatie gevonden: de oude voetballokalen van FC Herent zullen hiervoor worden aangepast. Ook op tal van andere domeinen blijven er nog veel uitdagingen.

Graag blijf ik ter beschikking om mij gedurende de beleidsperiode 2013-2018 ten volle in te zetten om samen met jullie ervoor te zorgen dat Herent een gemeente is en blijft, waar het voor iedereen, jong en oud, aangenaam is om wonen.