Machteld Vandevoorde

Raadslid

Een deel van mijn jeugd bracht ik door in Groot-Herent als fervente scout. Eerst bij de groep van Winksele-Veltem-Beisem, nadien bij de groep van Diependaal, waar ik ook leidster was. Mijn studies, mijn werk en mijn liefde deden mij uit Winksele vertrekken. Vijftien jaar geleden kwam ik met mijn gezin op de Bovenberg (Veltem-Beisem) wonen en kon ik ervaren hoe goed het in Herent is.

Zowel in mijn beroepsloopbaan (onderwijs, farmaceutische industrie, voedingsindustrie, ...) als daarbuiten stel ik 'de mens' centraal. Zo engageer ik mij in de buurtwerking van de Bovenberg en ben ik actief als vrijwilliger of als losse medewerker in patiënten- en andere verenigingen. Vanuit die betrokkenheid, zette ik in 2012 de stap naar de Herentse politiek. In 2013 werd ik OCMW-raadslid en sinds ik enkele jaren maak ik deel uit van de gemeenteraad.

Ik heb interesse voor al wat mooi is (natuur, woord, beeld, muziek, architectuur) en hou van goed gezelschap, een leuke babbel en van bewegen op muziek. Ik ben ruim 10 jaar dansend lid van de Herentse sportvereniging Dansaccent. Mijn twee tieners houden mij jong. Als vijftigplusser blijf ik via hen betrokken bij activiteiten voor de jeugd zoals scouts, sport, onderwijs, …

Daarnaast ervaar ik in mijn omgeving dat ouderen zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen, maar dat dit soms eenzaam is en dat dit vaak niet kan zonder aanpassingen te doen. Ik wil mij in de volgende legislatuur dan ook graag blijven inzetten voor een warme gemeenschap in Herent met aandacht voor jong en oud, voor mensen die op de een of de andere manier uit de boot vallen zodat het er goed wonen is voor iedereen.

Wil je meer weten? Kijk dan zeker eens op mijn Facebookpagina.