Lut Rampelbergh

Ik ben geboren te Aalst, in en rond Brussel opgegroeid, en ben naar Leuven komen studeren en er gebleven. Tijdens mijn jeugdjaren zorgden de scouts (welpenleidster) voor de mooiste momenten! Vandaag ben ik gehuwd met Mark Behets en moeder van Bart en Michiel.

Ik was gemeenteraadslid van 2000 tot 2019, wat ik altijd met veel plezier en enthousiasme heb gedaan. Als cultuurliefhebber heb ik mij jarenlang geëngageerd in GC De Wildeman, als voorzitter van het dagelijks bestuur en lid van de Raad van Bestuur. Nog steeds ben ik bestuurslid van het Davidsfonds, voorzitter van de Dosfelkring, streekgids en stadsgids te Leuven.

Ik geef geschiedenis in het Sint-Pieterscollege te Leuven. Als Vlaming en historica zal het u niet verwonderen dat taal en cultuur mij nauw aan het hart liggen. Daarom wil ik graag mee blijven ijveren om het vrijetijds- en cultuurleven in Herent verder uit te bouwen in alle deelgemeentes zodat het toegankelijk wordt en blijft voor allen, zowel in Herent, WInksele, Veltem, Delle als Buken.

Als fietser ben ik mee bezorgd voor veilige en goed onderhouden fietspaden.