Astrid Pollers

Ik woon sinds mijn geboorte in Herent en ben opgegroeid in De Kraal, de chiro, de gymgroep... Samen met mijn man en dochter woon ik in het Linneveld, aan de Rijweg. Ik ben een verwoede lezer, en probeer telkens opnieuw elke week toch twee keer 30’ te lopen. Nu geef ik het vak bedrijfseconomie in een secundaire school in Mechelen: jongeren laten ontdekken hoe ze zelf een onderneming kunnen opstarten, welke administratie erbij komt kijken en hoe de financiering rond te krijgen. Er gaat daarbij veel aandacht naar (zelf)motivatie, doorzettingsvermogen en economisch denken.

Die kwaliteiten wil ik ook inzetten voor onze gemeente: een onderneming met 20.000 inwoners/klanten die terecht waarde willen voor het belastinggeld dat zij betalen. Een gemeentebestuur moet zoals een goede bedrijfsleider en huisvader haar budget vooruitziend beheren. Doel is niet “winst maken”, wel om zoveel mogelijk meerwaarde te creëren voor alle inwoners, zonder ons allen een financiële strop om te leggen.

De bibliotheek is mij bijzonder dierbaar. Als voorzitter van de bibliotheekraad was ik de voorbije vijf jaar getuige van de grote inzet van het personeel en het steeds groeiend aantal leden. Daarom ben ik overtuigd van het nut en de noodzaak om hiervoor de nodige middelen te blijven inzetten. Een gemeente bestuur je niet alleen: als voorzitter van N-VA Herent ondervind ik steeds weer dat uit overleg, discussie en onderhandeling de beste ideeën en besluiten volgen. Constructief samen denken, durven én doen!