Astrid Pollers

Ik ben opgegroeid in Herent, zoals zovelen met ouders die na hun studies in Leuven zijn “blijven hangen”. Dat maakt dat ik erg gehecht ben aan ons dorp!

In 2006 stond ik voor de eerste keer op een lijst, bij de toenmalige Wij-groep onder leiding van Willy Kuijpers. Na afloop van de verkiezingen heb ik mij bij de Herentse N-VA afdeling aangesloten en werd ik bestuurslid. Ondertussen is dit een hechte groep van politiek geïnteresseerden, met mensen uit ons dorp die vanuit verschillende achtergronden mee willen nadenken en beslissen over waar Herent naartoe gaat.

Ik woon hier graag, ben hier naar school geweest, naar de Chiro, de gymgroep. Mijn man is afkomstig van Hoepertingen, heeft gestudeerd in Leuven en samen met onze dochter wonen we al heel wat jaren aan de Rijweg.

De grootste drijfveer voor mij om deel uit te maken van het lokale gemeentebestuur is de kans om mee te bepalen hoe ons dorp evolueert. Het uitzicht van Herent centrum is sterk veranderd in de afgelopen jaren. Vooral de start van de bebouwing van het Molenveld, zoals gepland in 2008, zorgt voor een heel nieuw zicht. Het is heel goed wonen in Herent, we hebben goede infrastructuur, zitten in een heel groene omgeving en vlak tegen de stad Leuven met al z’n voordelen.

Herent verbindt dorpen, bij onze inwoners van Veltem, Beisem, Winksele en Delle horen we sterk de verzuchting om dorpser en kleinschaliger te blijven. Ook die ambiance moeten we kunnen vasthouden voor de volgende generaties.

Tegelijkertijd is het onze opdracht om deze aangename leefomgeving te behouden en te verzekeren. Hoe verzoenen we de grote vraag naar (betaalbaar) wonen met de roep om verdichting en de opmerkingen over “volbouwen”? Hoe zorgen we ervoor dat de Herentse kinderen in hun eigen dorp naar school kunnen gaan, in hun eigen buurt kunnen spelen, zich kunnen aansluiten bij een vereniging? Hoe combineren we verkeersluwe straten met goede bereikbaarheid van alles en voor iedereen?

Herent heeft ondertussen meer dan 21.600 inwoners en een jaarbudget van bijna 28 miljoen euro. Er wordt fors geïnvesteerd in betere infrastructuur: een nieuwe sporthal, een gymhal, nieuwe lokalen, vernieuwing van onze wegen, riolering en renovaties. Er is een uitgebreide sociale werking, een goede politieorganisatie in zone HerKo en we betalen een belangrijke bijdrage aan de brandweerzone. Ik vind het zeer interessant om nauw betrokken te zijn bij deze projecten en diensten, ook op arrondissementeel niveau. Met mijn opleiding als Handelsingenieur beschik ik over de nodige vaardigheden voor het doorgronden van technische en financiële dossiers.

Als burgemeester heb ik het voorrecht om aan het stuur te zitten en samen met de schepenen de krijtlijnen te trekken. In het college worden de beslissingen genomen en de keuzes gemaakt. Die rol wil ik verderzetten, in de overtuiging dat wij het verschil kunnen maken. Mijn keuze is duidelijk: Herent verbindt dorpen, als herverkozen burgemeester wil ik onze inwoners blijven verbinden met Herent.

 

Bevoegdheden: brandweer, politie, communicatie & participatie, begraafplaatsen, burgerzaken, onderwijs