Nieuw: Herents Vrijetijdsweefselplan

Op 28 maart 2023

Schepen van Jeugd Stijn Van Meerbeeck stelt met plezier het vrijetijdsweefselplan aan u voor. Heel het grondgebied van Herent werd ingedeeld in “mobiliteitskamers”, een samenhangend gebied waarbinnen jeugd veilig en gemakkelijk kan spelen of zou moeten kunnen spelen.

De 10 kamers worden ingedeeld naar type, afhankelijk van de bevolkingsdichtheid, de aanwezige vrijetijdsinfrastructuur en de aanwezigheid van jeugdbeweging of school.

Type 1: gebied met een hogere bevolkingsdichtheid, een groot aantal kinderen, scholen en/of grote of druk bezochte vrijetijdsinfrastructuur.

Type 2: gemiddelde bevolkingsdichtheid, gemiddeld aantal kinderen, scholen en/of vrijetijdsinfrastructuur.

Type 3: gemiddelde bevolkingsdichtheid, gemiddeld aantal kinderen en de afwezigheid van scholen en/of grote vrijetijdsinfrastructuur.

Type 4: lagere bevolkingsdichtheid, lager aantal kinderen en de afwezigheid van scholen en/of grote vrijetijdsinfrastructuur

Groene long: grote oppervlakte (publieke) groene ruimte, lagere bevolkingsdichtheid, lager aantal kinderen en de afwezigheid van scholen en/of grote vrijetijdsinfrastructuur.

Dit weefselplan brengt in kaart wat al aanwezig is, en vertelt meteen ook wat beter kan uitgebouwd worden. De (her)aanleg van speelterreinen is hier een belangrijk onderdeel van. Speelplein Delle, gelegen aan de Rijweg/Dellestraat, wordt binnenkort aangepakt.

Niet alleen de terreinen zelf, maar ook de veilige wandel/fietsverbindingen tussen de verschillende kamers worden onder de loep genomen.

Schepen Stijn: “Met dit speelweefselplan kunnen we gerichter onze investeringen inplannen en beter inspelen op de noden en wensen van onze jeugd. Heel fijn dat we dit samen hebben ontwikkeld. En topwerk van onze dienst Vrije Tijd!”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is