Al gezien? Gigantisch buizentransport Fluxys over Mechelsesteenweg

Op 6 januari 2023

Fluxys bouwt aan een tweede gasleiding (eigenlijk: energiemolecule-leiding) tussen Desteldonk (Gent) en Opwijk (Dendermonde), over een afstand van bijna 50 kilometer. Deze nieuwe leiding is een extra garantie op verzekerde aanvoer/doorvoer van gas, en meteen ook een optie op het latere transport van waterstof.

Op 3 januari startte de levering van gasbuizen naar hun opslagterrein in de Molenweg in Herent. Ongeveer 2.600 buizen met een lengte van 17,5 meter en een diameter van 1 meter worden per grote vrachtwagen met oplegger aangevoerd.

Elke buis weegt 10 ton, dagelijks worden er zo’n 100 geleverd en dit gedurende ongeveer 6 weken.

De buizen komen per trein aan in het station van Muizen. De vrachtwagens rijden de Molenweg in vanuit richting Leuven (rechtsaf slaan) en rijden na afladen (leeg) weg via de Rijgelstraat (rechtsaf slaan richting Mechelen).

Het transport van de buizen naar de eigenlijke werf is voorzien vanaf april 2023 en dit gedurende 3 tot 4 maanden afhankelijk van de vordering van de werken.

Voor de goede en veilige uitvoering van dit transport werd er overlegd met Fluxys, De Vlaamse Waterweg, Agentschap Wegen en Verkeer, HerKo en de gemeente Herent. Elk van hen kan terecht bij de vaste contactpersoon bij Fluxys, zodat er snel kan gehandeld worden bij mogelijke problemen.

Meer info: https://www.fluxys.com/en/company/fluxys-belgium/construction-projects/p...

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is