Zusterband Nimlaha’kok – ze komen op bezoek in november

Op 9 oktober 2022

Sinds jaar en dag heeft Herent een bijzondere band met de regio’s Nimlaha’kok en Nimlasachal in Guatemala. De Q’eqchi, de inheemse bevolking, bouwen er met vallen en opstaan aan hun gemeenschap, strijden voor hun rechten bij alle officiële Guatemalteekse besturen en proberen hun inwoners te betrekken bij hun gemeenschap, tradities en gewoonten.

Van 7 tot 21 november 2022 komen er 4 afgevaardigden naar Herent. Door corona was reizen voor hen de afgelopen jaren onmogelijk. Digitaal contact met Herent zorgde ervoor dat de band bewaard bleef, maar is toch maar een pover hulpmiddel. Het bezoek in november zorgt dat de communicatie en hechte band weer versterkt worden. Er is een druk programma voorzien: een conferentie, de opmaak van de jaarplanning en meerjarenplanning, rapporteringen, opleiding in financiële rapportage, opvolging van het project rond waterbeheersing en herbebossing, stand van zaken van de gemeenschapsradio en juridische promotoren, ontmoeting met Herentse raden, opvolging van het project Cosmogolem, ontmoeting met de scholen in het traject Guate-wijs...

Door hun aanwezigheid in Herent vernemen we van de lokale mensen zelf hoe ze er voor staan, welke plannen ginder goed werken, wat minder goed gaat en welke obstakels nog moeten verdwijnen. De onderlinge contacten werken alvast inspirerend en kunnen een herstart betekenen voor deze prachtige uitwisseling.

Voor wie meer wil weten: https://www.facebook.com/HerentQ/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is