Nieuw: boek met eigen teksten van Willy Kuijpers

Op 5 april 2024

Willy overleed op 17/11/2020, op een tijdstip dat het samen rouwen en herinneren door corona niet zomaar mogelijk was. Allerlei gebeurtenissen vulden de volgende jaren, en de plannen voor het vieren van zijn leven en werk werden telkens uitgesteld.

Maar: uitstel is geen afstel! Als eerste verschijnt nu een boek met eigen geschreven teksten van Willy, aangevuld met foto’s van lang en minder lang geleden. Een snuisterboek dat Willy doet herleven, op zijn manier.

Willy Kuijpers
Volksnationalist en integraal federalist
in woord en beeld

Samenstelling: Guido Sijs en Lieve Devijver

“Oud-burgemeester Willy Kuijpers trok als overtuigde breeddenkende Vlaming een spoor dat wij in woord en beeld willen bewaren en tonen. Hij deed het met charisma en enthousiasme. Wij maakten een keuze uit zijn eigen geschreven en gepubliceerde teksten. Ze geven een beeld van zijn jeugd en zijn groei in de Vlaamse beweging, zijn visie op de samenleving en zijn idealen: ‘volksverbondenheid en integraal federalisme’. Een kei in de vijver werd het symbool van het integraal federalisme. De zorg en de ervaring groeit van klein naar groot in bewegende cirkels."

“Dit boek is geen allesomvattende beschrijving van het leven en werk van Willy Kuijpers, alsof dat zelfs maar zou kunnen. Voor deze uitgave werd een keuze gemaakt uit Willy’s eigen woorden en beelden, zijn briefwisseling en zijn interviews in kranten en weekbladen. Hoe hij reeds van in zijn jeugd blijk gaf van zijn bewogenheid tot de Vlaamse beweging en hoe later zijn visie op de maatschappij en samenleving tot stand kwam.”

Vele documenten en foto’s komen uit de archieven van Guido Sijs, andere uit de familiealbums van het gezin Kuijpers-Devijver.

Formaat: 17 x 25 cm, pagina’s: 112, foto’s en tekeningen: 100 in kleur en zwart/wit.

Prijs: 15 Euro bij afhaling, 20 Euro bij verzending.

Bestellen:

door storting van 20 Euro op rekening BE60 9793 4079 6670 van Godelieve Devijver Swertmolenstraat 23 - 3020 Herent met vermelding van uw naam + adresgegevens

lieve.devijver [at] telenet.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is