Investeren in luchtkwaliteit bij Kind & Gezin

Op 27 april 2023

In het gebouw De Wildeman is sinds jaar en dag het consultatiebureau van Kind & Gezin gevestigd. Alle pasgeborenen en peuters, en hun ouders zijn er welkom. Ouders krijgen er medische opvolging van hun kindje of begeleiding op maat in de eerste levensjaren.

De verpleegkundigen, vrijwilligers en dokters wegen en meten zoals vanouds, voeren de gehoortest uit, volgen de groeicurve op, geven vaccinaties, doen een oogtest… maar evengoed kan je als ouder terecht bij een sociaal medewerker of gezinsondersteuner.

Om de luchtkwaliteit in de lokalen te verbeteren wordt er dit jaar een ventilatiesysteem geïnstalleerd dat binnenlucht afvoert en verse buitenlucht (verwarmd) aanvoert. Zo blijft de temparatuur in de lokalen ook aangenaam. De facilitaire dienst van gemeente Herent zorgde voor de keuze van een installateur en volgt de werken op. De totale investering bedraagt zo’n 6.000 euro.

Schepen Stijn, bevoegd voor Kinderopvang: “Voor onze kleinste inwoners, en al de mensen die voor hen zorgen, doen we een extra inspanning zodat K&G hen in de beste omstandigheden kan ontvangen!”  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is