Goed nieuws over de Ezelsweg!

Op 4 juli 2023

De Ezelsweg is een trage verbinding tussen de Termereboslaan en de Terbankstraat. Een deel van deze weg staat geregistreerd in de Atlas der Buurtwegen en is een officiële voetweg. Over het andere deel waren de meningen verdeeld... geen fijne situatie!

Ondanks deze moeilijkheden bleef de gemeente inzetten op een oplossing die alle betrokkenen zou kunnen tevreden stellen, maar dit leidde initieel tot niets. De creativiteit en inzet van verschillende bemiddelaars en buurtbewoners was er nochtans wel degelijk.

We zijn erg blij dat alle moeite en inspanningen nu toch in een mooi resultaat zullen eindigen: 

de gemeente verwerft een aantal gronden rond de Ezelsweg. Dit is een uitgelezen kans om de Ezelsweg in al zijn glorie uit te bouwen en te herstellen. 

Tegelijkertijd verwerft de gemeente ook het parkgebied met een oppervlak van 4ha. Een prachtige rustplek met grote bomen die verder kan ingericht worden: nieuwe bomen of misschien een blotevoetenpad… De hele buurt en natuurlijk alle wandelaars en fietsers van Herent zullen zo kunnen genieten van een schitterend stukje natuur. 

De aankoop van de gronden biedt ook de mogelijkheid om de wateroverlast vanuit Bertembos richting de Terbankstraat te verminderen, en de gekende erosieproblemen van de omliggende landbouwgronden mee aan te pakken. 

Top dat we Herent weer wat mooier kunnen maken!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is