2de deel herinrichting Brusselsesteenweg in Herent

Op 1 december 2022

Vlaams parlementslid Arnout Coel volgt de geplande openbare werken in Vlaams-Brabant op, waaronder de Brusselsesteenweg.

De vragenronde voor de herinrichting van de Brusselsesteenweg over het traject E314-Oikotenweg is afgerond. Tijdens de ‘Ontwerpweek’ konden buurtbewoners en handelaren input geven over de verschillende ontwerpvarianten. De heraanleg van het tweede deel van de Brusselsesteenweg krijgt zo stilaan vorm. 

Maar de weg is (letterlijk) nog lang. Voor het andere traject, van de Oikotenweg tot aan de grens met Kortenberg wordt er een ontwerp uitgewerkt door een studiebureau, in opdracht van Aquafin én in samenspraak met het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer. Hierbij gaat het zowel over het riolerings-, als het wegenisontwerp. De fasering van deze werken en mogelijke omleidingsroutes tijdens de werken moeten nog in kaart gebracht worden. Van dat stuk zou de planningsfase naar schatting afgerond zijn in het najaar van 2023. Pas daarna kan het eerste stuk van de Brusselsesteenweg verder uitgedacht worden.

Doordat Aquafin de aanbestedende overheid is in dit dossier (aandeel rioleringswerken is doorslaggevend) zullen zij het merendeel van de kosten dragen. AWV zal rond de 1 miljoen euro investeren in de wegeniswerken, die de veiligheid van de zwakke weggebruiker en de vlotte doorstroom van het openbaar vervoer ten goede zullen komen. De gemeente Herent bekijkt momenteel de aansluiting op het lokale fietsnetwerk. Mogelijks worden ze medefinancier voor dit aandeel van de werken.

Arnout Coel (Vlaams parlementslidN-VA): “De herinrichting van de Brusselsesteenweg moet op de langere termijn de volledige gewestweg vlotter en fietsveiliger maken. Ik volg het verder op in het Vlaams Parlement en hou in de gaten dat er rekening wordt gehouden met de input van handelaars en omwonenden. Vlotte toegankelijkheid van de handelszaken en veiligheid voor fietsers en voetgangers moeten daarbij hand in hand gaan.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is