Wouter Vlassak

gemeenteraadslid, politieraadslid

Ook al woon ik al 46 jaar in Herent, het kan geen kwaad wat meer over mezelf te vertellen. Ik ben een fiere vader van drie jongvolwassen kinderen, en samen met mijn vrouw Barb geniet ik van hun plezier en engagement in de Chiro van Herent.

Sinds mijn studies orthopedagogiek in Antwerpen, werk ik al 22 jaar met veel voldoening in een tehuis voor mensen met een verstandelijke beperking. Zorg op maat is er een centraal begrip. Het is daar ook dat ik mij de laatste 20 jaar heb ingezet in het LBC om de werknemers te vertegenwoordigen. Ik ondervond er dat de meeste en beste resultaten er komen in dialoog en met een constructieve houding.

Politiek heb ik steeds boeiend en belangrijk gevonden. Ik probeer alles op de voet te volgen, maar toch is de gemeentepolitiek helemaal nieuw voor mij. Dat ik op de N-VA-lijst sta is geen toeval. Mijn vader, Karel Vlassak, was acht jaar voorzitter van N-VA Herent. Van mijn ouders kreeg ik mijn Vlaams bewustzijn mee, en de overtuiging dat het goed is om je ergens voor in te zetten of uit te komen voor je mening.

Ik ben blij deel uit te maken van een fijne talentvolle groep N-VA-kandidaten. Samen met hen geloof ik in het realistische en evenwichtige N-VA-programma voor Herent. Het kwam tot stand vanuit visie! Door mijn achtergrond in de “zachte sector” en als ouder gaan mijn interesses vooral uit naar thema’s als welzijns- en jeugdbeleid. Ik vind het heerlijk wonen in Herent, met zijn verenigingen, jeugdbewegingen, GC De Wildeman,… toch moeten we de lat hoog blijven leggen. De kwaliteit van leven blijven bevorderen vind ik erg belangrijk.